• jan de rooy

Vince Klijsen Brons te Berlijn

Zondag 8 april werd de jaarlijkse european cadet cup(ecc) te Berlijn georganiseerd. Voor dit toernooi kom je pas in aanmerking als je tijdens het voortraject met meetmomenten goed genoeg scoort. Op dit toernooi wist Vince Klijsen een 3e plaats te behalen. Een super knap resultaat wat zorgt dat hij weer wat punten heeft voor het eindtoernooi een Europees Kampioenschap cadetten.

De dag van Vince

De eerste ronde trof Vince een Hongaar, Vince liet zien dat hij zijn zenuwen te baas bleef en maakte snel korte metten met Atilla Ijjas. Na dertig seconden maakte Vince een schitterende heupworp en scoorde een ippon.

Ronde twee moest Vince het opnemen tegen Stanislav Banchuk uit Israël, al vroeg in de partij scoorde Vince een half punt en maakte het af met een houdgreep. Aldus zo leek het. Helaas bleek door een scheidsrechterlijke dwaling geen van de scores te tellen. Gelukkig wist Vince zijn hoofd koel te houden en scoorde aan het einde van de partij een wazari (half punt), waarmee hij de wedstrijd naar zich toe trok.

Ronde drie was tegen Ben Haroch ook uit Israël. Met deze jongen bleek hij een stuk minder moeite te hebben en al na twintig seconden won hij de partij met een mooi heupworp.

De halve finale kwam Vince tegen Yagub Ismayilzada uit Azerbeidzjan. Deze Jongen was al bekend op het internationale circuit en stond op de vij fde plek op de wereld ranglijst van de cadetten. Helaas liep Vince in het begin van de partij tegen een overname en stond hij wazari achter. Dit kreeg Vince niet meer recht tijdens de wedstrijd en verloor de halve finale van de latere kampioen.

In het gevecht kwam Vince uit tegen Louis Mai uit Duitsland. Het gevecht om de derde plek in Berlijn, Duitsland tegen een Duitser ging onder luide aanmoediging voor Louis. Gelukkig was er ook een grote groep Nederlanders afgereisd die allemaal Vince aanmoedigde. Dit maakte de partij een waar spektakel. De wedstrijd kon zeker in het begin nog alle kanten op. Vince liet zien dat hij een ijzeren conditie had en wist 5 seconden voor het einde van de normale speeltijd een wazari te scoren.

Een bronzen medaille met veel verschillende technieken op zijn eerste Eurpean cadet cup is een schitterend resultaat.

Vince van harte proficiat namens judo-team JAN DE ROOY en Brabant open judo.

Nieuws

 • Vince Klijsen Brons te Berlijn

  Zondag 8 april werd de jaarlijkse european cadet cup(ecc) te Berlijn georgani...

  Lees meer
 • Judoka’s DE ROOY dit weekend op meerdere fronten actief.

  Op zaterdag en zondag, 7 en 8  april, waren judoka’s van sportcent...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Frans van Gils

  "De gevarieerde toestellen van de Milon Cirkel zijn een leuke uitdaging en ik kan er mijn conditie lekker mee op peil houden"

  Frans van Gils
 • Trees van Rijswijk

  "Ik ben al jaren lid van het sportcentrum en het bevalt me goed. Er hangt een leuke sfeer en er worden vaak nieuwe sportonder.."

  Trees van Rijswijk