• jan de rooy

Judoka’s de Rooy pakken prijs op tweede KINGS CUP

In Topsportcentrum te Drachten werd afgelopen weekend, zaterdag 1 december, de KINGS CUP gehouden. Het was pas de tweede editie van dit groots opgezet toernooi. Vier  judoka’s van Sportcentrum JAN DE ROOY hadden zich ingeschreven om aan dit evenement deel te nemen. Drie van hen wisten met een ereplaats naar huis te gaan.

 

Rens van der Pas mocht de dag starten. Rens zit eigenlijk nog in de leeftijdsklasse -10 jaar maar deed tijdens de Kings cup mee in de klasse -12 jaar. Hier ondervond hij duidelijk meer tegenstand maar wist knap een derde plek te behalen.

 

In de tweede groep waren Bas van der Pas en Jimmy Schoormans aan de beurt.

Bas van der Pas wist als één van de jongste in zijn klasse ook mooi een derde plek te halen. Op dit toernooi zijn speciale regels van toepassing, er kan namelijk een rematch aangevraagd worden. Bas was overtuigd van zijn kunnen en daagde de kampioen uit. Helaas wees de kampioen om onduidelijke redenen de rematch af. Opzich is de afwijzing al een duidelijk signaal. Hopelijk weer een wijze les voor de volgende ontmoeting tussen de twee.

 

Jimmy Schoormans zit dit jaar pas net in zijn nieuwe leeftijdsklasse -15 jaar. Aan het begin van het jaar had hij zich ten doel gesteld één prijs te halen. Dit heeft hij dubbel en dwars behaald. Zelfs op dit sterk bezette teornooi wist hij een derde plek te halen.

 

Namens judo Team JAN DE ROOY en Brabant Open Judo van harte proficiat.

Nieuws

 • Prestigieuze Soeverein cup prooi voor judoka’s de Rooy

  Lommel; In het Belgische Lommel werd over twee dagen, 13 en 14 april, &nbs...

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Jan de Rooy pakt het eremetaal

  Hildie; Op zondag 7 april werd er in Diessen het jaarlijkse HilDie toernoo...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Frans van Gils

  "De gevarieerde toestellen van de Milon Cirkel zijn een leuke uitdaging en ik kan er mijn conditie lekker mee op peil houden"

  Frans van Gils
 • Trees van Rijswijk

  "Ik ben al jaren lid van het sportcentrum en het bevalt me goed. Er hangt een leuke sfeer en er worden vaak nieuwe sportonder.."

  Trees van Rijswijk

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.