• Standaard

Judoka’s De ROOY beleven mooi judo weekend.

Ippon Trophy Antwerp
Zaterdag 20 mei werd een meetmoment voor de Belgische selectie gehouden in het Bloso sportpark te Herentals. Tijdens dit toernooi komen verschillende nationaliteiten bij elkaar om te strijden voor de Ippon Trophy Antwerp.

Vince Klijsen had een bewogen dag. In de poule wedstrijden kreeg hij namelijk nog een diskwalificatie. Deze kreeg hij voor een gevaarlijke rol direct over zijn hoofd tijdens het maken van een worp. In judo termen wordt dit “diving” genoemd. Alleen de beste twee uit de poule mochten door naar de finales. Gelukkig werd hij tweede in de poule. Tijdens de finales wist hij zijn twee wedstrijden met stijl te winnen, twee keer ippon en nam hij zo het goud mee naar huis. 

Berlicum 
Het judotoernooi werd gehouden in sporthal “Theereheide” te St. Michielsgestel op zondag 21 mei 2017 georganiseerd door de judoclub Berlicum.
Een groot aantal judoka’s uit heel Nederland nam deel aan dit groots opgezette evenement en de judoka’s van Sportcentrum JAN DE ROOY gaven hun visite kaartje af door met 5 ere-prijzen mee naar huis te nemen.

De stijgende lijn zit er bij diverse judoka’s weer in en ook die judoka’s die nog niet zo succesvol bleken zullen de “vruchten” van het vele trainen binnenkort ook gaan plukken.

De  uitslagen in de diverse leeftijds en gewichtsgroepen;

1e plaatsen;
Tim Boekweit, Eppe Cloosterman en 
Vince Klijsen (kampioen in de -18 en -21 jaar)

2e plaatsen;
Milou van Amelsvoort 

3e plaatsen;
Jimmy Schoormans

De oplettende lezer heeft het misschien al gezien maar dit betekent dat Vince niet 1 niet 2 maar drie keer goud wist te halen dit weekend. Een prachtige prestatie.

Allemaal van Harte proficiat namens judo-team JAN DE ROOY.
 

Nieuws

 • Milou van Amelsvoort Brons te Bremen

    Milou van Amelsvoort behaalt een 3e plaats te Bremen. Zondag 10 decem...

  Lees meer
 • Judo Examens december 2017

  Judo Examens In dit zelfde weekend, 9 en 10 december, werden de examens geh...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Frans van Gils

  "De gevarieerde toestellen van de Milon Cirkel zijn een leuke uitdaging en ik kan er mijn conditie lekker mee op peil houden"

  Frans van Gils
 • Trees van Rijswijk

  "Ik ben al jaren lid van het sportcentrum en het bevalt me goed. Er hangt een leuke sfeer en er worden vaak nieuwe sportonder.."

  Trees van Rijswijk