• jan de rooy

Judo zilver voor Jur Spijkers op NK

 

In Topsportcentrum te Almere werd afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap judo senioren gehouden.

 

Jur Spijkers wist tijdens dit evenement een zilveren medaille in de wacht te slepen. Na een vrijloting begon Jur zijn dag sterk en wist Martin Schildmeijer met Ippon te verslaan.

 

In de halve finale mocht Jur het opnemen tegen Tobias Mol. Wederom kon Jur deze partij op zijn naam schrijven met Ippon. Dit keer doordat zijn tegenstander, Tobias meerdere straffen opliep.

 

In de finale mocht hij strijden tegen Simeon Catharina. De twee kennen elkaar door en door, dit was te zien in de partij. Voor de niet judokenner, wanneer een tegenstander jouw bewegingen kent is het lastig om zelf acties te maken. De kans op een overname is dan namelijk erg groot. Dit gebeurde dan ook. Jur maakte een actie en werd helaas overgenomen. Achteraf werd er gesproken over een Papendal onderonsje. Beide jongens trainen namelijk dagelijks met elkaar op het nationaal training centrum te Papendal.

 

Het eindresultaat Zilver voor Jur Spijkers. Net na de partij werd er niet meteen met blijdschap gereageerd op de uitkomst. Logisch uiteraard, Jur wilde graag kampioen worden. Wellicht dat hij nu, een aantal dagen erna, toch kan genieten van het resultaat. Veel judoka’s halen deelname aan het NK niet eens. Laat staan een tweede plek!

 

Namens judo Team JAN DE ROOY en Brabant Open Judo van harte proficiat.

Nieuws

 • Corona update

  Wij blijven geopend! Groepslessen gaan door!

  Lees meer
 • Lancering XCORE

  Op zaterdag 26 september lanceren wij XCORE 

  Lees meer
Meer nieuws
 • Frans van Gils

  "De gevarieerde toestellen van de Milon Cirkel zijn een leuke uitdaging en ik kan er mijn conditie lekker mee op peil houden"

  Frans van Gils
 • Trees van Rijswijk

  "Ik ben al jaren lid van het sportcentrum en het bevalt me goed. Er hangt een leuke sfeer en er worden vaak nieuwe sportonder.."

  Trees van Rijswijk

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.