• jan de rooy

2 x prijs voor judoka’s de Rooy op het NK

 

In sportcentrum Leek wat gevoelsmatig bijna in Zuid Denemarken ligt werd afgelopen zaterdag het Nederlands kampioenschap judo -15 jaar gehouden. Maar liefst 6 judoka’s van Sportcentrum JAN DE ROOY hadden zich geplaatst voor dit NK. Alle judoka’s van DE ROOY hebben enorm geknokt om in de prijzen te vallen. Helaas is dit bij vier van hen, om uiteenlopende redenen, niet gelukt.  

 

Jimmy Schoormans

Jimmy begon zijn dag slecht. Na het zien van de loting zakte hem de moed in zijn schoenen. Hij moest de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen. Waar Jimmy overigens als enige nog iets van weerstand tegen kon bieden. Een verliespartij als start van de dag geeft ook niet een lekker gevoel. Gelukkig groeide Jimmy in het toernooi, het was te zien dat hij naargelang de dag vorderde steeds sterker werd. Maar liefst 7 partijen verder wist Jimmy met tranen van geluk zich tot een bronzen medaille te vechten. Schitterend resultaat voor iemand die volgend jaar nogmaals in deze leeftijdsklasse mag acteren.

 

 

Tygo Beunis

Tygo kwam dit jaar uit in de klasse +66kg. dit terwijl hij maar 72kg. weegt. De voorrondes kwam Tygo zonder kleerscheuren door. In de halve finale hadden we een ware mastodonten strijd. Tygo mocht het opnemen tegen een jongen die 97kg. schoon aan de haak woog. Ondanks een slordige 25kg. verschil wist Tygo zijn tegenstander zo te manoeuvreren en maakte hij 1 van zijn favoriete worpen waardoor zijn tegenstander vol op zijn rug belandde. Met een schitterend punt ging hij door naar de finale.

In de finale moest Tygo het opnemen tegen IJsbrand Kloover, een aantal weken geleden wist Tygo nog van IJsbrand te winnen tijdens het districtskampioenschap. De jongens kennen elkaar dus al door en door. De verwachtingen waren hoog. Helaas wist Tygo niet hetzelfde te brengen als een aantal weken geleden en moest genoegen nemen met een zilveren medaille. Wat nu als genoegen nemen voelt voor Tygo zal hopelijk snel veranderen in trots. Vele judoka’s dromen van een NK medaille.

 

Een mooi resultaat na een lange dag coachen. Namens judo Team JAN DE ROOY en Brabant Open Judo van harte proficiat.

Nieuws

 • Prestigieuze Soeverein cup prooi voor judoka’s de Rooy

  Lommel; In het Belgische Lommel werd over twee dagen, 13 en 14 april, &nbs...

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Jan de Rooy pakt het eremetaal

  Hildie; Op zondag 7 april werd er in Diessen het jaarlijkse HilDie toernoo...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Frans van Gils

  "De gevarieerde toestellen van de Milon Cirkel zijn een leuke uitdaging en ik kan er mijn conditie lekker mee op peil houden"

  Frans van Gils
 • Trees van Rijswijk

  "Ik ben al jaren lid van het sportcentrum en het bevalt me goed. Er hangt een leuke sfeer en er worden vaak nieuwe sportonder.."

  Trees van Rijswijk

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.