• jan de rooy

Op zoek naar een leuke en gezonde zwangerschapscursus?

Sinds 2010 heeft Sportcentrum Jan de Rooy ook een onderdeel toegevoegd gericht op zwangere dames of dames die net bevallen zijn genaamd ZwangerFit. De cursus is speciaal ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie en alleen speciaal opgeleide fysiotherapeuten mogen deze cursus geven. Binnen het sportcentrum wordt de cursus gegeven door ZwangerFit docente Chantal van Gestel.

Wat kan je verwachten van de cursus?

Tijdens ZwangerFit komen zowel sport, theorie en ademhalingstechnieken aan bod en ga je aan de slag zodat je conditie behouden blijft. Daarnaast wordt er al vroeg in de zwangerschap preventief getraind met speciale aandacht voor rug- buik en bekkenbodemspieren. Hierdoor wordt de kans op klachten en fysieke ongemakken verminderd. De lessen worden gegeven in onze vernieuwde Funxtion Zone. In deze speciale ruimte in onze club geeft Chantal elke week een wisselend circuit, dat is afgestemd op de dames die op dat moment in de groep zitten.  Binnen de theorielessen krijg je een goed beeld van de zwangerschap en wordt je voobereid op de bevalling. Één van de theorielessen is tevens een partnerles.

Anniek Masman - Rijen
"Het fijne van ZwangerFit is dat je actief samen bezig bent en tijdens het sporten ervaringen uit kunt wisselen. Dit ervaar ik als superleuk!" 

Chantal, ZwangerFit docente
“Het is tijdens de zwangerschap juist goed om in beweging te blijven of te komen. Het is alleen noodzaak om de training aan te passen aan de veranderingen in je lichaam!. Ik weet zeker, dat dit voor veel vrouwen een uitkomst is!”

 

Nieuws

 • Corona update

  Wij blijven geopend! Groepslessen gaan door!

  Lees meer
 • Lancering XCORE

  Op zaterdag 26 september lanceren wij XCORE 

  Lees meer
Meer nieuws
 • Frans van Gils

  "De gevarieerde toestellen van de Milon Cirkel zijn een leuke uitdaging en ik kan er mijn conditie lekker mee op peil houden"

  Frans van Gils
 • Trees van Rijswijk

  "Ik ben al jaren lid van het sportcentrum en het bevalt me goed. Er hangt een leuke sfeer en er worden vaak nieuwe sportonder.."

  Trees van Rijswijk

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.